torstai 9. lokakuuta 2014

Taapero ja vauva varustautuu talveen


Koska nyt mennään jo lokakuuta, aletaan käydä läpi mitä talven varalle tarvitaan. Ostan mahdollisuuksien mukaan vaatteet ja lasten tarvikkeet käytettynä. Mutta talven ulkovaatteissa ostan mielummin uutena, jotta tiedät että tekniset ominaisuudet vielä tallella. En myöskään viitsi ostaa käytettynä jos samaan hintaan saan uutena joltakin toiselta merkiltä (omaa silmää miellyttävän) ja haalarit eivät välttämättä olekaan enää niin lämpimiä ja tekniset ominaisuudet säilyneet jos on moneen kertaan pesty. Ostan sillä perusteella mikä on meidän käyttöön sopiva ja millä säilyy jonkinlainen jälleenmyynti arvo. Ja eipä nuo vauvankaan käytössä miksikään mene taapero on sitten jo vähän eriasia :)

Taapero:


Tällä hetkellä Reiman haalari on reilu, mutta pakkasille sitten sopiva :) Ostin kesällä jo Reima Outletin alesta tämän. Sisävaatteissa 80 cm on nyt juuri sopiva, joten otin 86 cm (reilu koko) talven kylmintä aikaa ajatellen. Päästiin jo kokeilemaankin kun sattui pari kylmempää, tuulisempaa päivää. Lisäksi tarkoituksena löytää lumileikkeihin lämmin ja vedenpitävä "rymyhaalari". Hattu on Espritin viimevuoden mallistoa neuloshattu jossa vuori, hanskat Polar o. Pyret kirppislöytö, kengät Crocs 23-kokoa (budget sport ale löytö). Nuo kengät on hyvät syksyn/kevään sateella, mutta talveksi täytyy löytää paksummalla vuorella olevat.


Lisäkerroksiksi meillä löytyy villahaalari, kaulureita, lämpimämpää hattua ja villasukkia. Kovimmille pakkasille ostetaan vielä kunnon lämpimät rukkaset ja ne kengät. Mitkähän olisi hyvät? Kriteereinä on lämmin vuori (villa), vedenpitävät, helpot pukea, joustava ja pitävä pohja?

Vauva:



Vauvalle etsin pidemmän aikaa pukua kirppareilta.Vauvalla kun ei tarvitse mitään teknisiä ominaisuuksia ollakkaan, kunhan on tarpeeksi lämmin. Koska en löytänyt mitään kivaa ja tarpeeksi siistiä, ostin Name it:ltä tuon harmaan pallokuvioisen haalarin. Seuraavalla kirpparikierroksella löysin elloksen toppapussin joka menee nyt varahaalarina.. Hintaa sillä oli huimat 2e :D Tykkään että haalarissa on jalkaterät myös suljettu, ei pääse kylmä yllättämään ja ei tarvitse niin paljon sinne sisälle päälle. Name it:n haalarissa on irroitettava karvakaulus ja ihanan pehmeä vuori :) 


Kylmimpiä kelejä varten odottaa Racoon (ent. Cupcake) tämä myös löytö nettikirpparilta. Vauva on lopputalvesta 6 kk ja tämä on 68cm (reilu koko). Saa nähdä minkä kokoinen tyttö on puolivuotiaana, kun nyt ainakin menee ylenpänä käyrillä kun veljensä :) Pojalla meni 1v asti Ticket to Heaven babybaggie 74 cm.


Asusteista neiti M:lle on varattuna villahaalari, kaulureita, kypärämyssyja, villasukkia, lämpimiä villahanskoja ja niiden päälle toppahanskat. Neulehattu löytyi myös name it:ltä, siinä on korvien kohdat vielä tuulensuojattu ja lämmin vuori :) Toinen hattu newbie.


 Nämä kirpparilöytöjä ja nyt jo kylmemmillä kekeillä olleet käytössä :)



Molemmille on tarkoitus ostaa lämpöpussit/jalkapeitot. Eniten kiinnostaa Brion shiny, siinä on veden ja tuulenpitävä päällysmateriaali ja lämmin microfleece vuori. Ihan untuvapussia me ei taideta tarvita, kun ei kuitenkaan tällä hetkellä oli mahdollisuutta nukuttaa ulkona ja kuitenkin lämpimästi pukeudutaan tuonne pussiin sisällekkin. Joitain Elodie detailsin pusseja katsoin myös vauvalle, mutta käytettyjen hinnat tuntuu niissäkin kohoavan melkein ovh, niin se saa jäädä.


Viime talvena pojalla oli käytössä haalarina Ticket to Heaven 74 cm (meni talven, poika täytti 1v helmikuussa) ja rattaissa Emmaljungan lämpöpussi. Pussi oli tosi kätevä, kun pystyy käyttämään myös istuinpehmusteena pussiosa irroitettuna. Se on myös lämmin ja suojaa hyvin. Nyt vaan nykyisiin tupliin (carena) liian leveä :/



 Hulluilta päiviltä kävin Vikingin goretex kenkiä etsimässä, mutta iltaan mennessä oli jo loppuun myyty :/ Oli siellä vielä illastakin ihan vaan pari muutakin shoppailijaa :D Ostoslistalla oli talvikenkien lisäksi molemmille pari yöpaitaa, neidille sukkahousuja ja paidat molemmille. Myös meille aikuisille oli tarkoitus etsiä vähän vaatetta, mutta tällä kertaa vaan nämä tarttui mukaan:

Mörköpaita h&m

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttisi :)